El Bandido Cucaracha

Ateneu Popular 9 Barris

Carrer de Portlligat, 11 Barcelona

L'any 1989, Los Titiriteros de Binéfar van estrenar la història de Mariano Gavín, el Bandido Cucaracha. Més de 20 anys després tornen a... Leer más

Web

http://www.ateneu9b.net/

Horario

  • 17/10:
    • 18:00
Este evento ha caducado

Descripción

L'any 1989, Los Titiriteros de Binéfar van estrenar la història de Mariano Gavín, el Bandido Cucaracha.

Més de 20 anys després tornen a representar-la. Perquè les actuals generacions coneguin el mite d'aquest bandoler benefactor, a qui només van poder capturar enverinant-li el vi. "El Robin Hood dels Monegros", com va dir la crítica en el seu moment, relata la vida i aventures del bandoler Mariano Gavín, àlies "Cucaracha".

Mort en 1875 a Lanaja (Huesca). Titiriteros de Binéfar, que van rebre el Premi Nacional de Teatre per a la Infància i la Joventut 2009, s'utilitzen en aquest muntatge tècniques titellaires molt diverses: ninots de vares, de guant, siluetes, capgrossos, màscares i un retaule que s'obre per tot arreu com si fos una caixa de sorpreses.

A més l'espectacle es toquen una dotzena llarga d'instruments tradicionals aragonesos: dolçaina, gaita, acordió, guitarró, etc... i s'interpreten un ampli ventall de melodies tradicionals.

Conté així mateix una reflexió sobre la situació social al segle XIX a Aragó: caciquisme, latifundisme, desigualtat social, treball infantil, etc.

Una comèdia compromesa per a una època compromesa.


Actividades cercanas